Loonwerk


Loonwerk is een belangrijke tak van ons bedrijf.


Maaien en inkuilen

Wij houden ons bezig met het maaien (Pöttinger triple 9 meter en duo 6 meter maaier/kneuzer en breedafleg) en inkuilen van gras, zowel in balen met de Krone big pack en de Case 540 beide uitgerust met snijinrichting en Kverneland wikkelaar als met twee Strautmann opraap kortsnijwagens (6cm) giga vitesse met een grootse capaciteit. Het gras wordt aangereden met een schovel JCB 426 HT.

Graanoogst

De totale verzorging van de graanoogst, van inzaai tot en met oogsten, is bij ons in goede handen. Het inzaaien gebeurt met een Lemken zes schaar vario ploeg, Dolomit ondergronder, Rabe rotorkopeg en Amazone schijvenzaaimachine (3 meter). De oogst geschiedt door een New Holland CX 760 en Case axial flow 8010. De afvoer van het graan is naar keuze mogelijk met kippers of vrachtwagen.

Graskuil, hooi en stro

Transport van graskuil, hooi en strobalen vind plaats via een drietal trekkers met plateauwagen (20 ton) deze worden verladen met een JCB 540-70 verreiker en/of bovenstaande schovel, beide uitgerust met Meyer balen en pakken klem.

Aardappels

Aardappels poten en rooien met geavanceerd vierrijig Hassia pootmachine en een Grimme 1500 bunkerverstekrooier, bakinhoud 6 ton. Tevens beschikken wij over een complete inschuurlijn van Climax en natuurlijk de noodzakelijke kippers voor het transport.

Korrelmaïs

Korrelmaïs landbewerking, inzaai, onkruidbestrijding en oogst behoort ook tot onze activiteiten. Onkruid- en ziektebestrijding in de gewassen gebeurt met behulp van de Matrot zelfrijdende 33 meter brede spuitmachine, uitgerust met 3000 liter watertank en spuitcomputer.

Mestaanwending

Zie de aparte rubriek mestdistributie op onze website.

Transport

Naast mestdistributie rijden we ook water met de tankwagens. Verder hebben we opleggerkippers voor bv. bieten-, pootgoed c.a., kunstmest-, granentransport e.d.

Loonbedrijf Hartmann - Bronckweg 500 - 6228 XV Maastricht

Deeplink Media © 2009 - 2020